MENÚ

Eleccions Catalunya 2015

Mapes

Opció del plebiscit guanyadora

  • Comarques
  • Municipis

Tan sols hi ha sis comarques de Catalunya on els partits contraris a la independència i al dret a decidir han guanyat les altres formacions polítiques. Són la Vall d'Aran, la que compta amb menys suport al separatisme –un 31% dels vots, molt pel darrere del 56,5% dels partidaris del 'no'–, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, el Barcelonès, el Baix Penedès i el Tarragonès.

A quins municipis ha guanyat el 'sí', el 'sí/no' ('sí' al dret a decidir, 'no' a la DUI) i el 'no'.

Resultats del plebiscit

  • Comarques
  • Municipis

A la resta de Catalunya el suport a la independència ha estat l'opció majoritària, tot i que l'opció plebiscitària tampoc no ha superat el 50% dels vots al Vallès Oriental, el Garraf i el Baix Camp. A banda de la Vall d'Aran, la resistència a l'independentisme es concentra al Litoral i el Prelitoral, entre el delta de l'Ebre i la Selva, amb l'excepció del Maresme. Junts pel Sí ha estat la candidatura més votada a totes les comarques de Catalunya.

Municipis on el 'sí' ha superat o no ha arribat al 50% de vots.

On té més pes cada opció del plebiscit

  • Comarques
  • Municipis

Percentatge de vot del 'sí', el 'no' i el 'sí/no' a cada comarca.

El mapa, per municipis, del percentatge de suport al 'no' permet comprovar com els contraris a la independència i al sobiranisme són especialment forts al litoral i el prelitoral fins a l'Empordà, a la Vall d'Aran i al sud de Catalunya. En canvi, el mapa del grau de suport al 'sí' indica que el feu de les candidatures independentistes és a la Catalunya interior, sobretot del Bages i el Montseny en amunt.

Candidatura més votada

  • Comarques
  • Municipis

Llista més votada per comarca.

Junts pel Sí és la candidatura guanyadora a 910 dels 947 municipis de Catalunya, els 37 que s'han resistit a la candidatura sobiranista es concentren sobretot a la Vall d'Aran, al Baix Llobregat i al Tarragonès. Ciutadans ha aconseguit el vot majoritari en 30 dels pobles de Catalunya, el PSC en sis i la CUP en un, la Vilella Alta.

Els municipis on Ciutadans ha aconseguit ser la llista més votada són: la Canonja, Vila-seca, Salou, la Pobla de Mafumet, Montmell, Cunit, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Sant Boi de Llobregat, el Prat de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Adrià del Besòs, Sant Andreu de la Barca, Montornès del Vallès, la Llagosta, Polinyà, Santa Perpètua de Mogoda, Barberà del Vallès, Ripollet, Rubí, Sant Andreu de la Barca, Abrera, Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, Canovelles, es Bòrdes, Vilamòs i Arres. Per la seva banda, el PSC ha passat al capdavant a Canejan, Les, Bossòst, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat i Badia del Vallès.

On té més pes cada candidatura

  • Comarques
  • Municipis

Junts pel Sí supera el 60% de suport a moltes de les comarques de l'interior de Catalunya, en algunes de les quals també és especialment forta la CUP, que també destaca al Barcelonès. Ciutadans i Catalunya sí que es Pot tenen força especialment al Litoral, sobretot entre Barcelona i Tarragona, i coincideixen en part amb el suport del PSC. El PP, per la seva banda, també manté alguns punts forts a la meitat sud del país, com a la Terra Alta i al Segrià, on tot i això no arriba al 10% dels vots.

Percentatge de vot de cada llista per municipi.

Resultat del plebiscit a Barcelona ciutat

Els districtes de Gràcia i de l'Eixample són els únics de Barcelona on les candidatures independentistes, Junts pel Sí i la CUP, han aconseguit més de la meitat dels vots, tal com podeu comprovar als mapes interactius de l'ARA. I Gràcia s'ha confirmat com el feu barceloní del separatisme perquè totes dues formacions sumen un 60,5% dels vots mentre que a l'Eixample han arribat al 55,2% dels vots. El districte de Gràcia també és on la CUP ha aconseguit el seu millor resultat a la ciutat: un 14,35% dels sufragis.

Candidatura més votada a Barcelona ciutat

Tot i que a la resta de districtes les opcions independentistes no han superat la meitat dels vots, només n'hi ha un on Junts pel Sí no ha estat la candidatura més votada: a Nou Barris Ciutadans ha aconseguit un 22,6% dels vots, tot i que Junts pel Sí hi ha quedat molt a prop amb 22% dels vots. A la resta de districtes Junts pel Sí ha aconseguit entre el 33% i el 46% dels sufragis i s'ha situat clarament com la primera força.

Redacció Auri Garcia Disseny Ricard Marfà Programació Marc Camprodon, Idoia Longan i Marc Funollet