Altres cerques

Comarca
Alt Camp Alt Empordà Alt Penedès Alt Urgell Alta Ribagorça Anoia Aran Bages Baix Camp Baix Ebre Baix Empordà Baix Llobregat Baix Penedès Barcelonès Berguedà Cerdanya Conca de Barberà Garraf Garrigues Garrotxa Gironès Maresme Moianès Montsià Noguera Osona Pallars Jussà Pallars Sobirà Pla d'Urgell Pla de l'Estany Priorat Ribera d'Ebre Ripollès Segarra Segrià Selva Solsonès Tarragonès Terra Alta Urgell Vallès Occidental Vallès Oriental

Comparador de programes

El que diuen els partits sobre…

Augmentar el parc residencial i impulsar la cessió d'habitatges particulars a l'Incasol perquè pugui implementar un lloguer social. Oferir préstecs perquè els joves puguin pagar l'entrada i la fiança d'un pis.

Incrementar fins a 1.500 els habitatges protegits fets per la Generalitat anualment. Línies de finançament públic per a promotors privats que facin habitatge protegit de lloguer. Flexibilitzar els usos de les plantes baixes per fer-ne habitatge. Combatre les màfies d’ocupació il·legal d’habitatges.

Incrementar el pressupost de les polítiques d'habitatge fins el 0,4% del PIB (1.000 milions d'euros l'any). Aconseguir un 15% d'habitatge públic en 20 anys en els municipis amb demanda. Impulsar l'Observatori de l'Habitatge.

Posar en marxa el Servei Català de l'Habitatge. Millorar l’índex de referència de preus de lloguer. Aprovar un Pla de Barris amb els diners dels fons europeus de reconstrucció.

Incrementar el percentatge del PIB que es destina a matèria d’habitatge fins a l’1,5% que recomana la UE. Incrementar el parc públic d’habitatge i instar el govern de l’Estat a regular el preu del lloguer.

Augmentar el parc públic d’habitatge concertat o de lloguer per a rendes mitjanes o baixes, un pla d’accés a l’habitatge per a joves i un diàleg amb els bancs per posar al mercat els habitatges buits. També es comprometen a fer fora els ocupes en 24 hores.

Col·laboració público-privada per construir habitatge social (cessió de sòl públic i entre 40 i 50 anys de concessió). Castigar l'ocupació dels habitatges amb penes de presó. Incrementar els convenis amb la Sareb per a la cessió de pisos buits que té a Catalunya.

Incrementar el parc públic d’habitatge fins a situar-lo al 12% del total, aplicar la llei del lloguer, expropiar pisos en mans de fons voltor i grans tenidors i defensar políticament que siguin ocupats, i aturar tots els desnonaments.

Abaixar 2,5 punts l'IRPF a les rendes de fins a 12.450 €. Rebaixar un 7% l'impost de transmissions patrimonials i eliminar el de successions. Racionalitzar les taxes pròpies aprovades "pel Procés".

Una fiscalitat per als autònoms i emprenedors en funció del seu ritme d'activitat. Regular la fiscalitat dels nous canals de venda, sobretot de les plataformes amb seu fiscal fora de l’Estat. Estímuls fiscals per als projectes de R+D+I de les empreses i per al mecenatge cultural

Impost al comerç electrònic, al carboni i augmentar la tributació del joc en línia. Deducció de l'IRPF per “afavorir la captació de talent”. Augmentar un 150% el personal de l'Agència Tributària de Catalunya.

Un nou model de finançament: la hisenda federal. Augmentar la participació de les autonomies en el paquet d’IRPF, IVA, impostos especials i nous impostos. Crear el Consorci Tributari de Catalunya entre l’Agència Tributària del govern central i la Generalitat de Catalunya.

Proposen modificar impostos com el d’habitatges buits, successions i patrimoni per augmentar-ne la progressivitat. En l’últim cas, aposten per situar el mínim exempt en els 350.000 euros.

Rebaixa generalitzada d’impostos. Reducció dels trams més baixos de l’IRPF; bonificació al 99% de l’impost de successions i homogeneïtzar patrimoni. Supressió d’impostos mediambientals i d’altres com el de begudes ensucrades.

Bonificar al 99% l'impost de successions i donacions als fills. Eliminar l'impost de patrimoni. Reduir l'impost de transmissions patrimonials o introduir-hi deduccions. Demanar a l'Estat la cessió de l'impost de societats per ampliar les deduccions per reinversió del benefici en recerca.

Crear un nou impost temporal per pal·liar els efectes del covid-19, per a l’1% més ric, instaurar una renda bàsica universal de 735 euros pel conjunt de la població modificant l'IRPF o establir bonificacions en l’impost de successions només per a herències inferiors a 200.000 euros.

Escola trilingüe on el català i el castellà estiguin en igualtat. Fer gratuïtes les guarderies. Crear un MIR per als docents. Reduir la taxa d'interinitat per sota del 8%. Dotar l'alumnat de tauletes.

Despesa educativa en el 6% del PIB. Avançar cap a la universalització dels 0-3 anys. Assegurar que tots els alumnes tinguin dispositius electrònics.Sistema de beques salari per als joves de 16-18 anys de llars desfavorides. Lluitar contra l'absentisme i l'abandonament escolar.

Enfortir el model d'immersió lingüística aprofitant “la força” al Congrés. Pla d'educació digital 2020-2023 i vetllar per una escola inclusiva que garanteixi l'èxit. Pla de xoc contra l'abandonament escolar prematur.

Pacte social per l'educació. Avançar cap al 6% d’inversió en educació. Recuperar la sisena hora als centres públics per compensar les desigualtats educatives, així com la corresponsabilitat del Govern en el finançament de les escoles bressol. Crear 38.000 noves places públiques de cicles de FP. Garantir el domini de l’anglès a l'acabar l'ESO.

Garantir una educació pública i inclusiva. Avançar cap a una xarxa única pública i promoure que els centres concertats s’hi integrin. Defensar la immersió lingüística i revisar el pacte contra la segregació escolar.

Defensar el dret dels pares a triar l’escola. Apostar per l’educació pública però també pels concerts educatius. Un mínim de 25% de castellà a les aules i potenciació de l’anglès.

Garantir els concerts amb l'escola concertada. Assegurar el dret de les famílies que els seus fills rebin classes de religió arreu. Dissenyar unes proves de selectivitat de caràcter competencial.

Aconseguir que l’educació sigui 100% pública, gratuïta i d’accés universal eliminant les ajudes a l’escola concertada.

Revertir les retallades en sanitat. Una auditoria del sistema de Salut que permeti reduir les llistes d’espera. Reforma integral de l’atenció primària. Fer efectiva la targeta sanitària única.

Creació del departament de Sanitat Integral i Salut Pública i una Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària que gestionarà residències. 5.000 milions d'euros addicionals en el pressupost en els propers cinc anys. Potenciar l'agència AQuAS com a avaluadora de les polítiques sanitàries.

Assegurar un sistema de salut públic, universal i sostenible que garanteixi la millor accessibilitat als serveis i a les prestacions sanitàries. Desplegar una Agència d’Atenció Integrada Social i Sanitària.

Establir una despesa en Salut del 7% del PIB i destinar el 25% del pressupost de Salut a l’atenció primària. Retornar les retribucions retallades als sanitaris i millorar les condicions dels treballadors MIR i EIR. Coordinar amb la resta de les comunitats i l’Estat la interoperabilitat de la targeta sanitària.

Fixar en el 7% del PIB el mínim d’inversió en Salut. Es comprometen a augmentar la despesa en salut pública fins al 3% del pressupost actual i també que el pressupost per a l’atenció primària arribi fins al 25% del total de Salut. Promoure una nova planificació als centres per acabar amb l'explotació laboral, especialment als MIR i EIR.

Pla de xoc per reduir les llistes d’espera, reforçar l’atenció primària i dignificar les condicions contractuals i retributives dels professionals sanitaris.

Conscienciar la ciutadania de l'ús responsable de la sanitat pública i comunicar la factura ombra dels serveis als pacients. Evitar gravar la sanitat privada amb impostos extres, ja que "ajuda a descongestionar" la pública. Gestionar la sanitat amb criteris d'experts. Augmentar la despesa en 5.000 milions d'euros en cinc anys.

Enfortir la sanitat pública i elaborar un pla de xoc per reduir les llistes d’espera reobrint els serveis tancats i ampliant la plantilla.

Impulsar el Corredor Mediterrani. Ampliació de la xarxa de metro. Abaixar a 20 € el preu de la T-Jove i crear una T-Gran per a majors de 65 anys. Alliberar les actuals concessions de peatges.

No renovar els contractes dels peatges i implementar el sistema de vinyeta. Potenciar el servei de Rodalies a Girona, Lleida i Tarragona. Nou model de governança aeroportuària. Connectar amb fibra òptica tots els municipis de més de 50 habitants.

Pacte Nacional d’Inversió en Infraestructures de l’economia productiva. Model de vinyeta per a les vies d'alta capacitat, nou pla estratègic per a l'aeroport i exigir a l'Estat inversions en Rodalies i Corredor Mediterrani.

Reclamar l'execució immediata del Corredor Mediterrani. Crear un consorci Adif-Ifercat i fer un pla de millora de les infraestructures de Renfe.

Pla de reformes a la xarxa de transport públic. Fer realitat el Corredor Mediterrani i crear un pla de mobilitat per pal·liar el dèficit d’infraestructures de les Terres de l’Ebre, la Catalunya Central i l’Alt Pirineu i l’Aran. Gestió dels ports i aeroports des de Catalunya.

No hi ha cap proposta, més enllà de millorar la connectivitat de l’aeroport del Prat com una proposta per millorar el turisme.

Desplegar la xarxa de fibra òptica al 90% de la població catalana. Resoldre els colls d’ampolla viaris en diferents vies. Ampliar les bonificacions en el peatge de Sant Vicenç de Castellet. Reprendre els projectes de la L9 i l’ampliació de la L3 i la L1.

Nacionalitzar les infraestructures i les xarxes de comunicació, pel seu caràcter estratègic, suspendre els processos de privatització d’infraestructures en marxa i recuperar les que actualment estan privatitzades.

Recuperar la convivència. Impedir que els presos i exiliats puguin presentar-se a les eleccions. Recuperar els diners que es van destinar a l'1-O. Acabar amb els 'xiringuitos' nacionalistes.

Si se supera el 50% dels vots independentistes, ratificar totes les resolucions independentistes, inclosa la proclamació de la República el 2017, al Parlament; obrir un diàleg amb l'Estat i la UE per al referèndum acordat i, en cas que no prosperi, fer els preparatius per a la DUI

Enfortir l'independentisme amb l'objectiu d'aconseguir un referèndum pactat i l'amnistia. Si l'Estat manté la negativa, 'preparar-se' per si cal decantar-se per la unilateralitat i la desobediència civil.

Fer una reforma constitucional amb esperit federal un cop superada la polarització actual. Prioritzar la cogovernança, però també la lleialtat institucional. Millorar el sistema de finançament.

Desenvolupar la taula de diàleg per arribar a un acord que resolgui el conflicte entre Catalunya i l’Estat i que voti la ciutadania. Defensen el referèndum, però aposten per avançar en més autogovern fins que no hi hagi una correlació de forces que avali un referèndum pactat. Aposten per un estat plurinacional.

Cap proposta sobre autogovern. Aposten per "normalitzar" la presència de l’Estat a Catalunya, regular la utilització de l’espai públic, acabar amb la "propaganda partidista" amb diners públics i "reconvertir" els mitjans de comunicació en "plurals".

Referèndum acordat i amnistia. Explorar la reforma del finançament autonòmic per augmentar entre 7.000 i 10.000 milions d’euros anuals els recursos de la Generalitat.

Celebrar un referèndum abans del 2025 a través d’un full de ruta que es plantegi la desobediència civil i l’autotutela de drets per promoure una insurrecció democràtica amb una mobilització sostinguda.

Fer de Catalunya un territori d’acollida. Pla integral d’atenció als refugiats, que inclou sostre, cerca de feina i escolarització. Accés a la informació en àrab, romanès, mandarí, italià i urdú.

Tancar el Centre d'Internament d'Estrangers. Garantir l'empadronament de les persones migrants. Potenciar ofertes de català gratuït. Adaptar els cementiris a la diversitat religiosa i regular la llibertat de culte. Donar visibilitat a persones migrants amb èxit social/professional. Prioritzar l'entrada regular i legal de les persones.

Desplegar el Pacte Nacional per la Interculturalitat. Combatre les ideologies que promouen l’odi. Reconèixer el dret a vot a tota la ciutadania. Instar l’Estat a derogar la llei d’estrangeria.

Garantir els drets dels immigrants. Promoure un pla integral contra els extremismes i posar en marxa un Observatori del Racisme i la Xenofòbia.

Canvi en el model d’acollida i que es garanteixi l’accés universal a qualsevol persona sigui quina sigui la seva situació administrativa. Assegurar l’empadronament “d’ofici” de tothom. Exigeixen a l’Estat derogar la llei d’estrangeria i tancar tots els CIE.

Més controls per “detectar guetos” i “amuntegaments en pisos pastera” i també garantir que la immigració sigui legal i “ordenada”. Evitar que es faci un ús polític dels centres de culte i fomentar la figura de mediadors socials interculturals.

Facilitar la regularització de les persones que fa anys que viuen a Catalunya sense papers. La política migratòria de l’Estat ha d'intentar reduir la migració econòmica a través de la cooperació internacional amb el país d'origen. Facilitar el retorn a qui ho vulgui. Tancar els CIE. Elaborar una llei catalana d'estrangeria.

Garantir a tota la població dels Països Catalans, sense exclusions ni discriminacions, l’accés lliure i universal a tots els drets socials, polítics, econòmics i culturals.

Incentivar fiscalment els edificis amb “eficiència energètica”. Crear una xarxa de punts de recàrrega elèctrica. Simplificar els tràmits administratius per a les energies renovables i l’autoconsum

Implementar l'Agenda 2030. Impostos mediambientals. Generalitzar les zones de baixes emissions als municipis de més de 50.000 habitants.

Llei de territori per un model d’utilització del sòl sostenible. Pacte Nacional per a la Transició Energètica per un model energètic 100% renovable. Conselleria específica per donar resposta a l’emergència climàtica.

Elaborar un Nou Acord Verd de Catalunya i diversos plans per fer front al canvi climàtic. Desenvolupar la llei catalana de canvi climàtic i promoure la mobilitat sostenible.

Crear una vicepresidència de transició ecològica. Ampliar el compromís de reduir els gasos d’efecte hivernacle fins al 65% l’any 2030 a Catalunya i dotar de pressupost la llei sobre el canvi climàtic. A més, també insisteixen en abandonar projectes com el BCN World.

Assegurar la traçabilitat dels plàstics i els residus, millorar els ecosistemes fluvials i acompanyar els sectors econòmics que hagin de fer una transició per adaptar-se a les condicions derivades del canvi climàtic a través el Pla Next Generation de la UE.

Crear una àrea de Govern de Transició Ecològica. Reformular l'Agència de la Natura donant més pes al territori en la governança.Impulsar la instal·lació de punts de recàrrega per als vehicles elèctrics. Reduir la dependència de l'energia nuclear.

Recuperar el departament de Medi Ambient i dotar-lo dels recursos necessaris i una vicepresidència d'aquest àmbit per treballar per la transició ecosocial.

Incentius fiscals per al repoblament de municipis. Assegurar que enlloc es tardi més de 30 minuts a accedir a serveis essencials. Impulsar una Agenda Digital Rural per acabar amb l’escletxa digital.

Millorar les comunicacions de món rural i duplicar l'oferta de transport públic a demanda, en especial zones poc poblades. Fer un programa d’accés a l’habitatge al món rural que inclogui una convocatòria pública de subvencions per a l’execució d’obres de rehabilitació. Discriminació positiva en matèria fiscal com a contraprestació al manteniment del territori.

110 milions d'euros entre el 2021 i el 2025 per fomentar la creació d'empreses o nous models de negoci que reverteixin en el territori. Millorar les connexions d'internet en entorn rurals. Potenciar el teletreball.

Aprovar el pacte pel desenvolupament rural i contra la despoblació.

Un parc públic d’habitatge de lloguer accessible i elaborar una llei d’equitat territorial que permeti el desenvolupament sostenible de les àrees rurals.

No hi ha cap proposta.

Constituir una conferència d'alcaldes i una secretaria al Govern de món rural. Projecte de llei de desenvolupament del món rural. Garantir la connectivitat de tot el territori i l'oferta formativa. Fiscalitat "tova" per a les persones que visquin en zones amb risc de despoblament.

Incentivar dinàmiques que afavoreixin la redistribució de la població d’una manera equilibrada pel territori.

Llei de garantia a l'accés als subministraments bàsics per assegurar el pagament de la llum, l'aigua i el gas. Proveir amb els recursos suficients el Fons d'Atenció Solidària de Subministres Bàsics.

Desplegar els mitjans per garantir l’accés a l’energia per part dels ciutadans que es trobin en situació de vulnerabilitat econòmica, com estableix la Llei 24/2015

Desplegar la llei 24/2015 de mesures urgents sobre la matèria, en especial la disposició quarta que assumeix el compromís de fer una llei refosa de lluita contra la pobresa energètica.

En el marc d'una xarxa pública per garantir el dret a l'habitatge, integrar un servei per lluitar contra la pobresa energètica.

Desplegar la llei 24/2015 de mesures sobre l’emergència habitacional i dotar-la de recursos públics per aplicar-la. Responsabilitzar les empreses subministradores per garantir els subministraments bàsics i condonar els deutes de les famílies.

No parlen de pobresa energètica i entre les poques propostes que hi ha destaca és la d’actualitzar la cartera de serveis socials per incorporar nous serveis i noves prestacions. També es comprometen a oferir una millor resposta a la població més vulnerable.

La reducció de la tarifa elèctrica domèstica mitjançant la proposta de reduir l’IVA de l’habitatge habitual.

Prohibició i sancions efectives a totes aquelles companyies que tallin el subministrament a persones econòmicament vulnerables i assumpció del control públic de l’energia com de la resta de serveis essencials.

Paga extra als sanitaris mentre duri la pandèmia. Formar farmacèutics i odontòlegs i que tornin a treballar sanitaris jubilats per augmentar la plantilla que vacuna. Fer cribatges a les farmàcies i a les mútues.

Comitè permanent d’experts que assessori el departament i diàleg amb els sectors. Pla de xoc per reactivar l'economia. Implementar el testeig massiu aprofitant tota la xarxa sanitària i de farmàcia. Reforçar l’ús de les mascaretes FFP2. Ús de la tecnologia per acreditar la situació individual lliure de covid. Confinaments descentralitzats.

Pla per a la reactivació econòmica. 145 actuacions específiques amb un cost de 31.765 milions d’euros. Cinc eixos: economia per la vida, digitalització, transició ecològica, societat del coneixement i transversalitat.

Actualitzar els plans de vacunació. Assegurar la capacitat assistencial davant de possibles rebrots o noves onades.

Més recursos per al sistema sanitari per fer front a la crisi sanitària, més ajuts per als sectors econòmics colpejats per la crisi i plans específics per a sectors com l’educació i la cultura.

Més material per protegir els pacients i els professionals sanitaris. Avançar el pagament dels ERTO i ajudar les empreses a gestionar els fons europeus. Un pla de rescat per a l’hosteleria, el turisme i la cultura.

Que l'Estat allargui els ERTO fins a finals del 2021. Ajudes a fons perdut de l'Estat o, en darrer terme, de la Generalitat a les empreses. Incrementar el diàleg amb els sectors a l'hora de prendre mesures i fer un pla per minimitzar efectes de les parades de l'activitat per la pandèmia. Simplificació administrativa a l'hora de demanar ajudes.

Revertir les retallades i la privatització de la sanitat pública, així com dotar-se dels recursos privats suficients fins que se superi la crisi sanitària.

Exigir al Govern que prorrogui els ERTO. Ajuts per complementar el salari dels treballadors en ERTO. Reformar el SOC. Sistema d’incentius per a les empreses que apostin per l’estabilitat laboral.

Reagrupar en un únic departament les polítiques de treball, empresa i autònoms. Salari mínim interprofessional de 1.200 euros (recomanació). Creació del contracte d'incorporació (joves), reinserció (majors de 50) o relleu (per afavorir la jubilació parcial). Dret del treballador a rebre compensació per les despeses derivades del teletreball.

Salari mínim de referència en 1.250 euros (recomanació, la Generalitat no té competències). Reforçar la Inspecció de Treball. Impulsar una llei de reforma horària i pressionar per la derogació de les reformes laborals.

Treballar per reduir l'atur fins a assolir les taxes d'ocupació europees i dissenyar un pla per atendre els autònoms afectats per la pandèmia.

Nou repartiment del treball mitjançant la reducció de la jornada laboral sense que repercuteixi en el sou. Fomentar l’ocupació en sectors clau de l’economia verda i regular el dret a la jubilació avançada i jubilació parcial.

Lluitar perquè les empreses que van marxar de Catalunya arran del Procés tornin, però no diuen com. També proposen crear una Oficina Brexit per atraure inversió que fugi del Regne Unit. Reforçaran també la formació professional dual.

Reforma laboral estatal per fer prevaler el conveni sectorial al d'empresa. Establir la motxilla austríaca a l'Estat. Sistema d'indemnitzacions que faci més costós l'extinció laboral a curt termini. Simplificar les modalitats de contractació. Promoure el teletreball. Bonificació del 50% a les cotitzacions dels autònoms que contracten el primer treballador.

Reducció de les jornades laborals sense reducció de salari, establiment d’un salari mínim interprofessional de 1.200 €, el reconeixement del treball de cures i un pla de rescat laboral que impedeixi la destrucció de llocs de treball viables.

Més inversió en cultura. Creació d’un Centre d’Alt Rendiment Artístic. Impulsar que Sant Jordi sigui Patrimoni de la UNESCO. Difusió de la història de Catalunya sense “tergiversacions nacionalistes”.

Destinar el 2% del pressupost a Cultura. Creació del carnet cultural amb descomptes per a entrades i productes que es podrà desgravar en el tram autonòmic de l'IRPF. Impulsar l'Estatut de l'Artista. Llei de mecenatge.

Pla per a la reactivació del sector. Augmentar la despesa en cultura a 200 €/habitant com a país, amb el compromís del Govern d’aportar un 35%, és a dir, 70 €/habitant. Reclamar la rebaixa de l’IVA cultural al 4%.

Pla de xoc per a la cultura. Garantir que el pressupost de cultura arribi al 2% del total i que s'executi.

Destinar un 2% del pressupost de la Generalitat a polítiques culturals. Defensen la cultura com un bé essencial. Crear una llei de les arts per regular els aspectes formatius i laborals, així com reformar les lleis de patrimoni cultural i cinema.

Augmentar el pressupost destinat a polítiques culturals fins a l’1,4%, combatre la precarietat laboral del sector, potenciar Barcelona com a cocapital cultural d’Espanya i una delegació permanent del Museu del Prado a Catalunya.

Destinar el 2% del pressupost a Cultura. Aconseguir l'IVA superreduït a l'Estat per a la cultura. Llei de mecenatge amb incentius fiscals.

Reconèixer la cultura com a bé de primera necessitat, impulsar la renda bàsica universal per afavorir el consum cultural i aconseguir l’objectiu del 2% del pressupost.

Llei de Drets Lingüístics que garanteixi que els catalans poden expressar-se en totes les llengües cooficials. El coneixement del català no serà un requisit indispensable per a l’accés a la funció pública.

Pacte Nacional per la Llengua per garantir que s'aplica la normativa lingüística i la immersió a les escoles. El domini del català serà un requisit per als treballadors de les administracions.

Instar l’Estat i la UE a fer llengües oficials el català i l’occità al Parlament Europeu. Instar a aprovar una llei de llengües que les reconegui com a llengües oficials a tot l’Estat.

Adaptar l'aprenentatge de llengües a la realitat sociolingüística de l'entorn de cada escola.

Impulsar una disposició addicional a la Constitució que serveixi per protegir el català com a llengua cooficial a l’Estat. Ús preferent del català a Catalunya com a llengua oficial i blindar el model de normalització lingüística.

No porten cap proposta específica sobre aquesta qüestió més enllà que es garanteixi un 25% del castellà a les aules.

Fomentar l’aprenentatge del català entre els col·lectius de persones immigrades a través d’ofertes de cursos temàtics. Exigir el requisit lingüístic imprescindible del domini del català als treballadors públics. Assegurar el català com a llengua vehicular a l’educació i garantir drets lingüístics.

Potenciar el català com a llengua comuna i preferent per frenar la seva reculada amb una política que respecti la diversitat lingüística.

Estimular les empreses per establir un equilibri de dones i homes. Publicar estadístiques de contractació i de salaris per sexes. Aprovar una llei trans que reconegui el dret a la lliure autoidentificació de gènere.

Línia específica de crèdits per a dones que engeguin un projecte empresarial amb seu fiscal a Catalunya. Que el permís per naixement de la persona progenitora no gestant no sigui obligatòriament simultani amb el de maternitat. Clàusules de gènere preceptives en la contractació pública. Assistència lletrada a l'hora de formular la denúncia per violència masclista.

Creació de la conselleria d’Igualtat i Feminismes perquè les polítiques contra la principal causa de discriminació siguin transversals i vagin acompanyades de la dotació pressupostària necessàries.

Fer inspeccions laborals contra la bretxa salarial i blindar els jutjats especialitzats en violència masclista.

Crear una conselleria de feminismes i LGTBI+ per gestionar les polítiques d’igualtat de gènere, incrementar el pressupost per a aquest àmbit i fer complir el 50% de paritat en els organismes de gestió de l’administració pública, a més d’obligar-los a tenir plans d’igualtat.

No hi ha cap proposta.

Combatre les diferències salarials per raó de gènere, vetllar per una efectiva reducció de la bretxa salarial. Incentivar el lideratge femení a la feina i en els mitjans de comunicació. Pla de prevenció contra l'assetjament sexual al transport públic.

Incloure clàusules de paritat per a les empreses candidates tant als contractes públics administratius com a les licitacions d’obres públiques.